TERMS & CONDITIONS / FAQ

Villkor för dig som är modell hos oss

Model House Agency fungerar mer som en modelldatabas än en traditionell agentur. Vi jobbar enbart mot kunds förfrågningar.  Så funkar det: När vi får modellförfrågningar så brukar vi alltid rekommendera lämpliga kandidater enligt de specifikationer vi fått från kund men i slutändan så är det alltid kunden som bestämmer vilken modell de vill anlita. Av den anledningen så bör modeller på vår agentur vara införstådda att agenturen inte kan garantera några modelljobb alls och att de enbart får ersättning för förmedlade modelljobb. Auditions räknas ej som modelljobb.

Anmälan:  Om man blir antagen till vår agentur efter man har anmält sig så godkänner man att man har läst och godkänt samtliga villkor.

Uppsägning: Uppsägning av sin agentur plats är 3 månader. Uppsägningen måste ske via brev eller mail till agenturen och måste bekräftas av agenturen.

Tidigare portfolio: När man anmäler sig som modell till vår agentur och har en portfolio sedan tidigare då ska man ha kollat upp med fotografen som tagit bilderna att det är ok att bilderna används på er profil. Agenturen tar inget ansvar över olovlig användning av bilderna.

Ingen portfolio: Om man är en ny modell och inte har tidigare erfarenhet av modellyrket och dessutom saknar en portfolio så rekommenderar vi att man gör en ny portfolio hos en professionell fotograf. Viktigast att det görs professionellt och med stor variation eftersom det kommer att vara avgörande för er karriär.

Portfolio kostnad: Eftersom model house agency är modelldatabas och jobbar med alla slags modeller så kan vissa modeller få 100 % eller delvis sponsring för att framställa sina portfolios. I de allra flesta fall så är det modellen själv som står för portfolio kostnaden.

Avtal: Det är under inga omständigheter tillåtet att försöka som modell på vår agentur att skriva avtal, kontrakt eller avtala jobb utan att att agenturen närvarar eller godkänner detta. Alla jobb skall gå via oss. Om modellen får förfrågningar om jobb eller plåtningar så måste modellen be de kontakta agenturen eller att ni själva förmedlar kontakten. Seriösa kunder anlitar alltid agenturer och agenturen ser till att skydda modellens rättigheter samt att få rätt arvode för jobben.

Tillgänglighet: Modeller på model house agency måste vara tillgängliga via mail och telefon ifall agenturen kontaktar de angående modelluppdrag och auditions.

Ersättning för modelluppdrag: Ersättningen varierar beroende uppdraget. Agenturen förhandlar så modellen får rätt arvode för rätt jobb.

Vem kan bli modell hos Model House Agency?

Till oss kan du söka om du är eller drömmer om att bli modell. Vi storsatsar även på:

  • People modeller: Du uppfyller inte alla måttkrav men älskar att modella och att stå i rampljuset.I stort sett alla kan bli people / reklammodeller. Alla åldrar, storlekar och utseenden är tänkbara men du bör såklart vara utåtriktad och trevlig att jobba med.

Just nu söker vi:

  • Tjejer mellan 14-27 år, du bör vara minst 173 cm lång och inte längre än 185cm.
  • killar mellan 15-30 år, vi ser helst att du är mellan 180-190 cm lång.
  • Barn i alla åldrar och utseenden
  • People modeller i alla åldrar och former.

Ta ett steg in i en spännande karriär och anmäl dig redan idag https://www.modelhouseagency.com/become-a-model/

Varför är modeller alltid så smala?

De kläder som modellerna ska bära på fotografering och visningar är så kallade provkollektioner och de sys i bestämda mått och brukar handla om storlekarna 32-34, modellerna måste dessvärre anpassa sig till detta. Men i vår agentur har vi olika avdelningar för modeller och för våra people modeller är alla storlekar välkomna.

Vad är en portfolio? Vad är en modellbok?

En modellportfolio eller modellbok är som en vanlig arbetssökandes CV eller meritlista. Förutom en meritlista på tidigare modelluppdrag och grundläggande information om dig så har du foton på dig och gärna några urklipp från tidigare modekampanjer m.m. Observera att portfolio plåtning och casting är 2 olika saker. En casting är ett par snabba bilder där man ser om man blir bra på bild och det avgör om man blir antagen till agenturen eller inte.

När man anmäler sig som modell till vår agentur och har redan en portfolio sedan tidigare då ska man ha kollat upp med fotografen som tagit bilderna att det är ok att bilderna används på er profil. Agenturen tar inget ansvar över olovlig användning av bilder.

Vi rekommenderar alla att göra en ny portfolio hos oss eller annan fotograf. Viktigast att det görs professionellt och med stor variation eftersom det kommer att vara avgörande för er karriär. Eftersom model house agency jobbar med alla slags modeller så kan vissa modeller få 100 % eller delvis sponsring för att framställa sina portfolios.

Portfolio för modeller & Artister
Vi på model house kan  förbereda dig inför din karriär. Vi ser till att du får en snygg & varierad portfolio som tar fram dina allra bästa sidor.

En portfolio  kostar 5000 kr. Tid ca 1-2 timmar. Det som ingår är:
– Sminkning & fotografering samt alla tagna bilder
– Fotografering i 2-3 valfria klädombyten.
– En makeup artist och en modefotograf guidar er genom hela processen.

Av & ombokning av modellportfolio fotosession måste ske skriftligen 3 vardagar innan den utsatta tiden annars debiteras hela kostnaden.

Bildvisning  och leverans av bilder sker direkt efter fotografering
Tveka inte att höra av dig om du vill ha hjälp med din portfolio. BOKA HÄR

Kostar det att vara modell hos er?

Det kostar ingenting när man inte jobbar. Vid kommersiella jobb tar vi en procentsats av modellens arvode. I vissa fall, speciellt under utbildningstiden utgår inget arvode till oss eller modellen då det istället är viktigt att få modellens portfolio att bli så bra som möjligt.

Hur ser ni på ätstörningar?

Vi förespråkar sunda och välmående modeller. Vi ber inte våra modeller att sluta äta eller följa någon diet. Inom vår industri finns det tyvärr en utseendefixering och alla inom branschen värnar inte om modellernas hälsa. Ser vi tecken på sjukdom så agerar vi fort och ser till att hon/han får den hjälp som behövs. Vi anser inte att det är anständigt och vill inte att ätstörningar ska uppstå.

År det rätt att låta unga barn arbeta som modeller?

Absolut, under vettiga former och arbetstider. Vi är därför väldigt nogranna med att barn inte ska jobba för många timmar och har därför reglerat vad som gäller. Vi håller alltid en god dialog med föräldrar och coachar och finns där för våra yngre modeller. Vi avråder bestämt våra yngre modeller att hoppa av skolan utan ber de istället kombinera båda sysslorna så gott som det går. Ingenting får ske utan föräldrarnas godkännande.

shortlist